1 voor 12 levert twee nieuwe woningen op

Met een dankwoord aan de almachtige zijn de sleutels van twee splinternieuwe woningen woensdag 18 augustus door de voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, overhandigd aan oma Cornelia King en de 79-jarige heer Peters. De woningen zijn binnen anderhalve maand afgebouwd.

Peters zijn woning aan de Kersstraat werd op 6 juli verwoest door brand. Hij raakte alles kwijt. Vanaf dat moment woonde hij in een auto en zijn zoon onder een tuinparaplu op het terrein waar zijn huis ooit stond. 

De 76-jarige King bevond zich in een erbarmelijke situatie. Haar woning was aangetast door houtluizen en de vliering vormde een broedplaats voor vleermuizen. Bij oriëntatie schrok Vismale van de onder andere bouwvallige badkamer van oma King. Een cup met aan de onderkant gaten, moest de douche voorstellen en de vloer was onmenselijk. King schrok toen zij haar eigen toestand op de televisie zag. Zij kon haar tranen niet bedwingen. “Toen pas besefte ik hoe ernstig mijn woonomstandigheid was.”

Beide senioren burgers hebben woensdag hun intrek genomen in hun splinternieuwe woning. Zij zijn stichting 1 voor 12 erkentelijk. De emotionele King kan zich niet voorstellen, dat 1 voor 12 een huis voor haar heeft gebouwd.

Vismale bedankt alle donateurs die het mogelijk hebben gemaakt om de woningen binnen anderhalve maand op te zetten. Hij gaf aan dat de stichting al haar inkomsten die zij genereert uit onder andere de bakkerij, teruggeeft aan de samenleving.

Samen met deze twee woningen heeft de stichting reeds 12 woningen opgezet voor hulpbehoevenden. Vismale geeft aan dat er momenteel een huis wordt gebouw te Berlijn voor acht kinderen, familie Macknack. De moeder van de kinderen overleed als gevolg van een verkeersongeluk. Het gaat in deze om een vierkamer woning. Op 14 augustus is een aanzet gemaakt met de eerste fase, de fundering. Echter vanwege gebrek aan financiële middelen kan de bouw niet worden gecontinueerd. Vismale doet een beroep op de samenleving om haar bijdrage te leveren. “Ik smeek de samenleving om te helpen de woning voor deze kinderen af te kunnen maken.” 1 voor 12 voorziet de kinderen dagelijks van 20 broden. 

error: Kopiëren mag niet!