Dochter van verbannen Afghaanse president leeft als kunstenaar in NYC terwijl vrouwen bang zijn voor terugkeer van Taliban in het buitenland

Terwijl vrouwen in Afghanistan worden verteerd door angst voor de terugkeer van de onderdrukkende heerschappij van de Taliban, leeft de dochter van de verbannen president Ashraf Ghani het kunstenaarsleven in New York City.

Mariam Ghani, een 42-jarige beeldend kunstenaar en filmmaker, geniet van een bohemien levensstijl op haar loft in Brooklyn, waar het contrast met de harde Taliban-heerschappij over vrouwen en meisjes niet groter kan zijn.

De Post haalde haar dinsdag in, dagen nadat haar vader het land had overgelaten aan de Taliban en zijn burgers aan de controle van de extremistische militante groep.

Ze weigerde vragen te beantwoorden van een verslaggever buiten haar appartement, gelegen in een luxe co-op-gebouw in een rustig, lommerrijk blok van Clinton Hill, in de buurt van bruisende restaurants en het Pratt Institute.

Haar omstreden Afghaanse leider vader sloop zondag met zijn binnenste cirkel van vertrouwelingen het presidentiële paleis uit en vluchtte volgens de Russische ambassade in Kabul met vier voertuigen en een helikopter vol geld. Zijn bestemming werd niet meteen onthuld, hoewel sommige rapporten suggereren dat hij naar een buurland is gevlucht, zoals Oezbekistan of Tadzjikistan.

In een bericht op sociale media vanaf een onbekende locatie beweerde Ashraf Ghani, 72, dat hij was ontsnapt om levens te redden. ruïnes die kunnen leiden tot een menselijke catastrofe voor de zes miljoen inwoners.”

Politici en experts zeggen echter dat zijn plotselinge vertrek de onderhandelingen over een soepele machtsoverdracht met de Taliban belemmerde – en dat Ghani zijn eigen volk in de steek liet, met chaos en angst voor een terugkeer naar het brutale bewind van de militante groep.

In een post op haar Instagram-maandag zei Mariam Ghani dat ze “boos en verdrietig was en vreselijk bang voor familie, vrienden en collega’s die waren achtergelaten in Afghanistan”, eraan toevoegend dat ze “koortsachtig werkte om alles te doen wat ik kan namens hen.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: