De economie van Guyana moet tegen 2030 met 500% groeien als olie stroomt, zegt minister

De economie van Guyana zal tegen 2030 naar verwachting met 500% groeien, aangezien bedrijven hun offshore olie- en gasreserves blijven peilen, zei een regeringsfunctionaris woensdag.

Het kleine Zuid-Amerikaanse land is een van ’s werelds olie-exploratie-hotspots geworden nadat een groep onder leiding van Exxon Mobil Corp meer dan 9 miljard vaten olie en gas ontdekte, waardoor een verarmde Guyaanse economie die afhankelijk was van landbouw en mijnbouw, veranderde.

“We verwachten tussen nu en 2030 met 500% te groeien”, zei minister van Buitenlandse Zaken Hugh Todd op de Offshore Technology Conference in Houston, eraan toevoegend dat Guyana de inkomsten die het ontvangt uit de olieverkoop zal gebruiken om zijn economie te diversifiëren en de ontwikkeling in het bredere Caribische gebied te stimuleren. regio.

“We weten dat olie eindig is. Het zal opraken, maar we hebben traditionele sectoren die de economie al tientallen jaren aandrijven, “zei Todd.

Guyana produceert ongeveer 125.000 vaten ruwe olie per dag van het offshore Liza-1-project via een consortium dat Exxon Mobil, Hess Corp en China’s CNOOC Ltd omvat, en binnenkort zullen meer projecten online komen.

Andere bedrijven, waaronder TotalEnergies en APA Corp, boren voor de kust van buurland Suriname.

Tim Chisholm, de vice-president voor Guyana en Suriname in Hess, zei dat de Amerikaanse olieproducent verwacht dat er het komende jaar 10 actieve boorplatforms in het bekken van de gecombineerde landen zullen zijn.

Chisholm, die op dezelfde conferentie sprak, voegde eraan toe dat de koolwaterstoffen die aanwezig zijn in het Guyana-Suriname-bekken “koolstofarme olie en gas” waren, wat betekent dat het belangrijk was om door te gaan met de exploratie, ondanks de voortdurende overgang van fossiele brandstoffen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

error: Kopiëren mag niet!