‘Wij weten hoe we het fris houden’

“Onhygiënische situaties kom ik vaak tegen”, zegt een vuilnisman in gesprek met Dagblad suriname. “Je hoort niets van ons, mischien over het laat ophalen of niet, maar problemen zien wij niet. Je maakt bij dit werk avonturen mee en situaties. Je heb situaties waarin je gewaardeerd wordt, in conflict komt met anderen en je heb situaties waarbij je vaak moet aanwijzen hoe zaken moeten of niet.”

“Ook al zijn wij niet in contact met mensen, waar wij vuil op halen moeten wij ook voorzichtig zijn”, aldus de vuilnisman. “Niemand vraagt om vuil op te halen, als je iemand vraagt wat die in de toekomst wil worden. Je hebt zulke geweldige titels, maar een vuilnisman is ook belangrijk.”

“Zonder de vuilophaaldienst is er sprake van een onhygiënische situatie. Achter op een rijdende vuilniswagen staan en andere geweldige dingen doen is wel gevaarlijk, maar om te geld verdienen krijg je het wel onder de knie. Naast het vuil ophalen hebben wij ook een leven en een gezin”, zegt een andere man die vuil ophaalt. “Een ieder heeft een ander idee van ons. Dat wij een onaangename geur hebben en zo, maar wij weten hoe we het fris houden, is een werk vol avontuur.”

“Een ieder maakt zijn of haar eigen ervaring mee op het werk, maar je hebt weinig mensen die het met plezier kunnen vertellen of niet eens kunnen aangeven dat zij werken. Dus ik ben blij dat ik een bordje eten op tafel kan zetten. Er is heel wat in mijn optiek dat verandert moet worden of aangepakt moet worden, maar zolang de juiste mensen daar zitten zullen ze het wel in zien.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: