Vicepresident Brunswijk neemt waar als president

Vicepresident Ronnie Brunswijk neemt van 17 tot 20 augustus waar als president van het land, vanwege het vertrek van president Chandrikapersad Santokhi naar Guyana. Volgens de Grondwet worden bij afwezigheid van het staatshoofd van het land de taken overgedragen aan de vicepresident. Die zal dan fungeren als waarnemend president zoals vervat in artikel 98 lid c van de Grondwet. 

President Santokhi en vicepresident Brunswijk tekenden dinsdag 17 augustus vóór vertrek van Santokhi naar Guyana het protocol van overdracht op de Johan Adolf Pengelluchthaven. 

Het is de tweede keer dat de vicepresident waarneemt in de functie van staatshoofd. De eerste keer was in augustus vorig jaar toen de president op uitnodiging van zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali diens inauguratie als president bijwoonde.

President Santokhi wordt vergezeld door fist lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, vijf ministers en vertegenwoordigers van Staatsolie en het bedrijfsleven.

error: Kopiëren mag niet!