Braziliaans marineschip was paar dagen in Suriname

Het ministerie van Defensie laat dinsdagmiddag 17 augustus via een persbericht weten, dat het Braziliaanse marineschip Navio-Patrulha Bocaina (P62) tussen 13 en 16 augustus een bezoek heeft gebracht aan Suriname in verband met de marine-oefening ‘Caribex 2021’ van de legers van Suriname en Brazilië.

Caribex is een jaarlijkse operatie uitgevoerd door de Braziliaanse marine, die een taskforce stuurt om door de Caribische wateren te navigeren en havens van bevriende landen in de regio te bezoeken. 

Het doel van de missie is het uitvoeren van de militaire oefeningen op zee om de opleiding en operationele paraatheid tussen de betrokken schepen te vergroten en bij te dragen tot nauwere vriendschapsbanden met de bezochte landen. Suriname heeft regionale en internationale partners op het gebied van defensie en veiligheid. 

Brazilië is een van de partners met wie een goede bilaterale samenwerking is. Het schip is na vier dagen in Suriname te zijn aangemeerd in de ochtend van maandag 16 augustus vertrokken uit Suriname. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: