Bob Dylan aangeklaagd voor vermeende seksuele aanranding van 12-jarig meisje in 1965

Bob Dylan is aangeklaagd voor aanranding. Hij ontkent de aantijging ten stelligste.

De 80-jarige zangeres “Like a Rolling Stone” wordt beschuldigd van het verzorgen van een 12-jarig meisje gedurende een periode van zes weken tussen april en mei 1965. Volgens de klacht van Yahoo Entertainment raakte de zanger “bevriend met en vestigde een emotionele band met de eiser”, alleen geïdentificeerd als JC, terwijl hij in zijn Chelsea Hotel-appartement in New York City woonde.

De rechtszaak beschuldigt Dylan, geboren als Robert Zimmerman, van seksueel misbruik “in combinatie met het verstrekken van drugs, alcohol en bedreigingen met fysiek geweld, waardoor ze tot op de dag van vandaag emotioneel littekens en psychisch beschadigd is.” J.C., een 68-jarige vrouw die nu in Greenwich, Conn. woont, beweert dat ze het slachtoffer is van ‘een of meer criminele seksuele handelingen’.

Hoewel de vermeende misdaden meer dan 50 jaar geleden plaatsvonden, werd de rechtszaak aangespannen op grond van de New York Child Victims Act van 2019, die de verjaringstermijn verlengt voor een overlevende van seksueel misbruik van kinderen in strafrechtelijke en civiele zaken. J.C. probeert haar schade te verhalen omdat ze “ernstige psychologische schade en emotionele trauma’s heeft opgelopen door Dylans onrechtmatige en criminele daden”.

J.C. beweert depressie, vernedering, economische verliezen en angst te hebben geleden als gevolg van het misbruik en heeft naar verluidt medische hulp gezocht.

“Dylans roofzuchtige, seksuele en onwettige handelingen tegen eiseres kwamen neer op een reeks schadelijke en beledigende contacten met de persoon van eiseres, die allemaal opzettelijk door hem met haar werden gedaan zonder haar toestemming”, zegt JC’s advocaat, Daniel W. Isaacs, in het document.

Dylan “uitbuitte zijn status als muzikant door J.C. te verzorgen om haar vertrouwen te winnen en controle over haar te krijgen als onderdeel van zijn plan om J.C. seksueel te molesteren en te misbruiken”, staat in de aanklacht. De Grammy-winnende muzikant wordt ervan beschuldigd haar herhaaldelijk alcohol en drugs te hebben gegeven, waardoor ze ‘meerdere keren’ seksueel is misbruikt.

Een woordvoerder van Dylan zegt tegen Yahoo: “De 56-jarige bewering is niet waar en zal krachtig worden verdedigd.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: