Studenten in Para zullen nu veel meer aan busvervoer moeten uitgeven

De regering en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zijn op vrijdag 13 augustus overeengekomen, dat het bustarief voor een stadsrit SRD 8,50 wordt en die van de PL-route SRD 12,50. Ook zijn de overige bustarieven middels een lijst af te lezen. De nieuwe verhoogde tarieven gaan per maandag 16 augustus in.

De redactie van Dagblad Suriname vroeg enkele studenten in Para wat het bedrag is dat ze nu zullen uitgeven aan busvervoer, om naar school te kunnen gaan in Paramaribo.

Een studente die op Billiton woont geeft aan, dat ze een P.O, daarna een lijn 8 moet pakken en op de terugweg weer een Lijn 8, daarna een PL en vervolgens een pendel. Volgens berekening aan de hand van de nieuwe tarieven komt het op een bedrag van SRD 59,50 per keer. Ook moet de studente een taxi pakken als ze geen bus kan vinden naar Billiton, een taxi kostte ongeveer SRD 30.

Een studente die op Zanderij woont zegt, dat ze nu een bedrag van SRD 57 moet betalen per keer (POZ, Lijn 8). Ze stelt, dat het zwaar is om dit bedrag uit te geven.

De studente die op Billiton woont zegt verder: “Als je kijkt hoeveel je moet uitgeven, heeft het geen zin meer om naar school te gaan. Het lijkt nutteloos, je geeft zoveel uit om misschien maar een paar lesuurtjes te gaan volgen. En dan nog uitgeven voor online lessen. Waar gaan we al dat geld vandaan halen? Om deze redenen kiezen de meeste studenten om te gaan werken, want het is echt niet meer te doen met alle prijsverhogingen. Niemand heeft tegenwoordig een goed inkomen. Het lijkt alsof alleen rijke kinderen nu naar school kunnen. Sommige ouders denken hoe ze brood gaan kopen voor hun kinderen, dan van waar gaan ze busgeld halen?”

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: