Melvin Bouva: “Wat een lummel uitspraak, als je geen bewijs heb hou je scheur”

NDP’er onder vuur op social media

Parlementarier Melvin Bouva (NDP) heeft veel kritiek gekregen op zijn social media voor het aanhalen van een volgens hem vermeend geval van corruptie. De voormalige vicevoorzitter van het parlement schreef onlangs op Facebook: ‘Dan komt dit uitgelekt stuk in mijn brievenbus. Lees goed: Bouwkosten geraamd 4.1 miljoen usd. Gegund voor 5 miljoen aan lieve sponsor zonder openbare aanbesteding. Lang leve Friends en family. Volk moet EBS en belasting betalen! Regering zal dit moeten verantwoorden’, aldus Bouva (doelend op de gang van zaken rond de geplande bouw van een nieuwe markt te Nieuw Nickerie).

Ineens kent Bouva het woord ‘friends and family’

De reacties op het social media platform waren niet mals. Velen vroegen aan de politicus waar de alertheid was in de voorgaande regeringstermijnen. Een gebruiker stelt: ‘Maar meneer Bouva was je ook zo principieel tijdens jullie zitting. Waar zijn uw mensen die door Interpol worden gezocht en het hele land en volk hebben belazerd? Waarom zoekt u ze niet samen met uw partij die ook verantwoordelijk was toen. If you point a finger to someone’ 3 fingers are pointing back at you’.

Een andere gebruiker stelt: ‘Heb je Melvin Bouva ooit iets horen zeggen over ‘friends and family’ toen Bouterse zijn zoon Dino en dochter Peggy heeft geregeld met topfuncties. Ik niet! Ineens kent Bouva het woord ‘friends and family’. Raar. Ga slapen hoor Melvin, de man wiens naam steeds wordt genoemd in verband met misstanden aangaande naschoolse opvang.’ Weer een andere reactie luidt; ‘Meneer Bouva; Ik zeg niet dat het goed is. Alleen denk ik dat het niet fair is dat u als hoogste schreeuwt, terwijl uw partij hun verantwoordelijkheid tot de dag vandaag niet hebben recht getrokken. Dat is zo jammer. Dus ik stel voor stil zijn en de mensen die geen boter op hun kop hebben het woord te geven.’

‘Als je geen bewijs heb hou je scheur’ 

De politicus neemt ook geen blad voor mond. Op de vele verwijzingen naar de kwestie naschoolse opvang stelt hij: ‘Wat een lummel uitspraak. Lees en luister maar en als je ook geen bewijs heb, hou je scheur verder.’ Hij geeft verder aan: ‘Op basis van sommige reacties vraag ik me af als mensen wel in Suriname wonen. If den ne fir eng. Alles is plotseling zo goed. Niemand, ook ik niet, heeft gesteld dat alles van de vorige regering perfect is. Er zijn goede zaken gedaan, maar ook fouten gemaakt. Maar dat zou jullie regering toch goed maken. Beter doen. Waarom nu recht praten wat krom is.. Met zwakke argumenten en zelfs leugens. En dan die rookgordijnen als afleiding met waar waren jullie 10 jaar, waar is highway geld, waar is Hoefdraad, waar is Carifesta en nso-geld (naschoolse opvang). Over het laatste is die leugen al ontmaskerd.’

Bouva stelt verder: ‘Zou raadzaam zijn niet mee te doen met leugen en lasterpraat van de VHP rand debielen. Lees en luister. En als je niet beter weet tap yu mofo. Kijk wat je regering nu doet. Fa wo set eng. In plaats van vinger te wijzen terwijl mensen niet uitkomen, nauwelijks kunnen eten of naar de dokter kunnen. Vorige regering, terwijl friends en familie overal posities verwerven en zich rijkelijk zegenen terwijl a volk no mang adem. Ongeacht VHP, Abop, NPS en PL. Het gaat om Suriname en Surinamers. Wie dat niet wil zien, na yu zaak. Dit zijn nu de feiten en faya. Ook de vorige regering moet leren uit haar fouten. die redenering is heel erg krom. Niet omdat er bepaalde zaken toen verkeerd zijn gegaan. Betekent dat de regering nu alles mag doen wat fout is, en zelfs nog erger. 2 wrongs don’t make one right. Er is toch beter beloofd. Zo kan ik ook vragen, waar is de zogenaamde kritische houding van tegenstanders van toen nu. Gaan jullie alles krom, recht praten.’

‘Clown’

Onlangs is de politicus in het parlement in opspraak gekomen voor het gebruiken van het woord ‘stront’. De voorzitter van het parlement, Marinus Bee, vroeg de politie om het lid uit de zaal te verwijderen. De voorzitter typeerde het woord als een krachtterm. Overigens noemde Bouva de voorzitter van het parlement een “clown”. Bouva schreef eerder op Facebook; “Soms wel leuk om een clown te hebben als voorzitter, maakt het werk lichter.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: