Na Shershaah wordt Dharma Productions van Karan Johar gebaseerd op vrijheidsstrijder Usha Mehta; film geregisseerd door Kannan Iyer

Karan Johar’s Dharma Productions’ recente release Shershaah heeft lovende kritieken gekregen van zowel het publiek als de critici. De film, met Sidharth Malhotra in de hoofdrol, is gebaseerd op Kapitein Vikram Batra die zijn leven opofferde voor het Indiase leger. Nu, zelfs voordat het geroezemoes van Shershaah is afgelopen, horen we dat Karan alweer een film plant die aan je patriottische harten zal trekken. ALS wat we horen waar is, zal de volgende van Dharma Productions gebaseerd zijn op het leven van de Gandhiaanse vrijheidsstrijder Usha Mehta.

“Dharma Productions heeft een aantal scripts ontwikkeld, en een daarvan is gebaseerd op Usha Mehta. Het genoemde script is de laatste paar jaar in de maak en het productiehuis doet uitgebreid onderzoek naar haar”, bevestigt een goed geplaatste industriële bron aan Bollywood Hungama. Prod voor meer details en de bron vervolgt: “Het script is gebaseerd op het toneelstuk Khar Khar, geschreven door Amatya Goradia ad Pritesh Sodha, dat het beste script en de prijs voor beste regisseur won op IPTA’s Inter-collegiate dramacompetitie, en Karan Johar kijkt naar roping in Kannan Iyer om de onderneming te leiden. Wat betreft het aanpassen van het stuk voor het scherm, Darab Farooqui werkt eraan.” Naar verluidt in een vergelijkbare ruimte als de Alia Bhatt-film Raazi, kijkt Dharma Productions naar de aanvang van het werk aan de film, terwijl de casting voor dezelfde al aan de gang is.

Wat het onderwerp betreft, de nog titelloze onderneming zal het verhaal bevatten van Usha Mehta, die tijdens de Quit India Movement een ondergrondse piratenradio leidde, Congress Radio genaamd, en de Britse regering een moeilijke tijd bezorgde. Na de onafhankelijkheid ontving ze Padma Vibhushan, de op één na hoogste civiele onderscheiding van India, die waarschijnlijk ook in de film aan bod zal komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: