Sur-CAD vraagt vicepresident om interventie

Medewerkers van de Stichting Suriname Centrale Ambulancedienst (SuR-CAD) hebben vrijdag 13 augustus met het indienen van een petitie aan vicepresident Ronnie Brunswijk dringend zijn interventie gevraagd in hun strijd naar een menswaardig bestaan. Hiermee hoopt de organisatie een signaal aan de regering te geven over de mate van nood waarin zij verkeert, aldus het Directoraat Volkscommuniatie van het Kabinet van de Vicepresident.

De organisatie geeft aan reeds enige tijd een noodkreet te hebben gericht aan de regering voor wat betreft het aanpassen van de tarieven. Echter hebben zij hierop geen reactie gehad. Teneinde raad is de organisatie nu naar de vicepresident gegdaan met het verzoek zijn invloed aan te wenden.

De SuR-CAD-personeesleden hebben er alle vertrouwen in dat Brunswijk ze
niet in de kou zal laten staan. Aangegeven werd, dat de Ambulancedienst haar bestaansrecht heeft bewezen. Dagelijks worden ambulances gedirigeerd naar verkeersongevallen. Als er geen tariefaanpassing komt wordt gevreesd dat deze dienst zal ophouden te bestaan, met alle nare gevolgen van dien.

Belangrijk voor SuR-CAD is ook dat de overheid de belofte nakomt voor het maken van beleid in dit kader.
De vicepresident beloofde de organisatie alles wat in zijn vermogen ligt te doen om zaken recht te trekken. Hij begrijpt haar positie, maar vraagt nog
wat geduld op te brengen. Hij zal deze kwestie woensdag
bespreekbaar maken tijdens de Raad Van Ministers vergadering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: