‘Suicide Squad’-ster Sylvester Stallone staat al zes decennia op rij bovenaan

Sylvester Stallone is nog steeds de concurrentie aan het uitschakelen.

Volgens Deadline heeft de ster van “The Suicide Squad” een monumentale mijlpaal gemarkeerd en zes opeenvolgende decennia een nummer 1 box office-film geland.

Stallone, die King Shark speelt in de door James Gunn geregisseerde DC-film, heeft 46 films uitgebracht, waarvan bijna de helft de toppositie bereikte.

Andere films op zijn verheven lijst zijn de klassieker “Rocky” (uit 1976), “Rambo: First Blood” (1982), “Cliffhanger” (1993), de sportactiefilm “Driven” (2001) en “The Expendables” ( de actiefilm uit 2010 waarin hij zowel speelde als regisseerde).

Sommige van zijn 20 tophits wonnen ook lofbetuigingen in de sector, met “Rocky” die Oscars binnenhaalde voor Beste Film, Beste Regisseur (voor John G. Avildsen) en Beste Filmmontage; Stallone werd dat jaar ook genomineerd voor Beste Acteur in een Hoofdrol.

“Cliffhanger” werd ondertussen genomineerd voor drie Oscars: Beste Geluid, Beste Geluidseffecten Editing en Beste Visuele Effecten.

Op het hoogtepunt van zijn carrière jongleerde Stallone ook met twee afzonderlijke filmfranchises met ‘Rocky’ en ‘Rambo’, waardoor de verhalen van zijn personages in de loop van tientallen jaren naar het publiek werden gestuwd.

In een recensie van Stallone’s nieuwste, “The Suicide Squad”, zei Post-filmcriticus Johnny Olekskinski dat de actiester de stem van Nanaue “met monosyllabische perfectie” nagelde en zei dat het personage “een waardige erfgenaam” is van de fan-fave Groot uit ” Beschermers van het universum.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: