Minister Ramdin: ‘Wij volgen de situatie op Haïti op de voet’

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zegt in reactie op de zware aardbeving die Haïti zaterdag 14 augustus heeft getroffen, tegen Dagblad Suriname, dat Suriname de situatie op het eiland ‘op de voet volgt’.

Het dodental was zaterdag in de loop van de middag al opgelopen tot boven de 200 en er zijn vele gewonden. Er is in diverse steden en dorpen zeer veel schade aangericht. Dagblad Suriname heeft hier eerder zaterdag over bericht met veel beeldmateriaal.

‘Wij weten hoe het was in 2010’

Minister Ramdin: ‘Wij hebben vernomen van de ernstige aardbeving. Wij hopen dat het uiteraard niet zo erg is als de aardbeving van 2010. Wij hebben contact binnen de Caricom, de ministers van Buitenlandse Zaken, omtrent de situatie. Er is reeds contact gemaakt met de premier van Haïti, Ariel Henry, en wanneer de gelegenheid bestaat zal ook van Surinaamse zijde rechtstreeks contact worden opgenomen met de premier om onze condoleances, maar ook onze sympathie te betuigen.’

‘Wij weten hoe het was in 2010. Ik was persoonlijk in charge bij de OAS (Organisatie van Amerikaanse Staten) toen de aardbeving in 2010 plaatsvond. Wij hebben van dichtbij meegemaakt wat voor een impact dit heeft gehad op de Haïtiaanse samenleving en de Haïtiaanse economie. Wij hopen natuurlijk, dat de schade nu beperkt blijft en dat zij zo snel mogelijk kunnen overgaan tot een normale situatie. Wij volgen de situatie op de voet en zullen naar gewenst ook de nodige acties ondernemen.’

PK

error: Kopiëren mag niet!