Wan Okasi legt zaken voor aan regering

Tijdens een onderhoud met president Chandrikapersad Santokhi heeft stichting Wan Okasi de nijpende zaken naar voren gebracht. Anil Koendjbiharie, voorzitter van de Stichting, liet weten dat de doelgroep het enorm moeilijk heeft. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning was aanwezig om kennis te nemen van de noden.

“We hebben aangegeven, dat de uitkering gelijk getrokken wordt met dat van de zwakke huishoudens, een bedrag van SRD 1.000 per maand.” Ook wil de organisatie uitbetaling van de Covid-toelage. Als derde punt wil Wan Okasi dat de drie jaren geleden voorgestelde conceptwet eindelijk wordt aangenomen en per 1 januari in werking gaat treden. Koendjbiharie zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de president zich zal inzetten voor verdere behandeling van deze wet.

De minister van Financiën liet weten te zullen kijken naar wat mogelijk is en dat binnen een maand antwoord volgt. Verder is er aandacht geweest voor oplossingen voor het zorgvervoer en deed Wan Okasi een voorstel om een bepaalde afdeling van het Nationaal Vervoer Bedrijf, NVB, over te hevelen naar Wan Okasi.

“Ook besproken zijn de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de regering”, laat Koendjbiharie tot slot weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: