Per september koopkrachtversterking via fiscale maatregelen

Per september komt er een koopkracht versterkende maatregel via fiscale maatregelen. De regering is hierover al enige tijd in overleg met vakcentrales en vakbonden alsook met het bedrijfsleven. Financien-minister Armand Achaibersing zei vrijdagmiddag 13 augustus tijdens een persconferentie van de regering, dat hij nog niet precies kan zeggen welke fiscale maatregelen dat zullen zijn, maar noemde belastingkorting of wijziging van de belastingsschijven als mogelijkheden.

Hij is in overleg hierover met de sociale partners, dus vindt hij het primatuur nu al nadere mededelingen te doen.

De bewindsman vond het nodig te benadrukken, dat de regering met de sociale partners heeft afgesproken om gezamenlijk op te trekken om een goed gebalanceerde oplossing te brengen in het vraagstuk van koopkrachtversterking. Het gaat volgens hem niet om meer geld geven aan de loontrekkers, maar om maatregelen die ertoe moeten leiden dat men meer met het geld kan doen. Voorkomen moet worden dat men meer geld in handen krijgt, maar geen koopkrachtversterking ermee krijgt.

De fiscale maatregelen die per septemper zullen worden ingevoerd gelden niet alleen voor ambtenaren bij de overheid, maar zullen ook gelden voor alle werkers in de particuliere sector. De aankomende koopkrachtversterkende maatregelen zijn in aanloop naar meer structurele maatregelen, zei Achaibersing.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: