11 BBS’ers ontwapend en verweer aangezegd

Als resultaat van het onderzoek naar het in onlangs in de lucht schieten metdienstwapens door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst (BBS) zijn 11 BBS’ers ontwapend en verweer aangezegd. Dit deelde minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie vrijdagmiddag 13 augustus mee tijdens een persconferentie van de regering.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat er in totaal 24 schoten zijn gelost. Het voorval met de BBS-leden deed zich zaterdag voor te Wageningen. De minister was niet te spreken over het gebeuren. Het wangedrag van de leden van de BBS zal niet worden geaccepteerd. De schoten zijn gelost met het dienstwapen, buiten de normale procedures en gebruikelijke eerbewijzen zoals vastgelegd in dienstorders. Ook zijn ze ongecontroleerd, onverantwoord, zonder opdracht, en buiten alle protocollen, dienstvoorschriften en commando’s gelost. Daarbij is er geen rekening gehouden met de veiligheid van omstanders.

Deze leden hebben zich op een dusdanige manier gedragen dat vastgesteld kan worden dat hier sprake is van indisciplinair handelen, ontoelaatbaar handelen en gevaarlijk handelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: