Ajay Devgn’s borstbonzende, buskruitsnuivende film vecht Radhe voor de slechtste van het jaar-kroon.

Filmrecensie van Bhuj: Abhishek Dudhaiya’s debuut op het grote scherm had verder kunnen worden uitgesteld, zo niet volledig verlaten. Ajay Devgn, Sanjay Dutt en Sonakshi Sinha spelen de hoofdrol in misschien wel de slechtste film van het jaar tot nu toe.

‘Dit is weer het seizoen voor hypernationalistische, van adrenaline doordrenkte films, en vertrouw erop dat Bollywood nooit een Onafhankelijkheidsdag ongeincasseerd laat gaan. Zelfs na 75 jaar van die zoete, zoete vrijheid, is er geen uitstel om tweejaarlijks herinnerd te worden aan hoeveel Akshay Kumar, John Abraham en Ajay Devgn van India houden. Geserveerd op een schaal voor uw consumptie deze keer zijn Sidharth Malhotra’s Shershaah en Ajay Devgn’s Bhuj: The Pride of India.

Bhuj, zoals het zo fel vaststelt in Sharad Kelkars geleende bariton, is geïnspireerd door ware gebeurtenissen, hoewel er aanzienlijke ‘creatieve vrijheden’ zijn genomen. De echte gebeurtenis die wordt genoemd, is de oorlog van 1971 tussen India en Pakistan, toen de vliegbasis Bhuj volledig werd verwoest door dodelijke luchtaanvallen door Pakistaanse troepen.

Ongeveer 300 vrouwen uit naburige dorpen werden ingeschakeld om de landingsbaan te repareren, en ze werkten drie nachten onvermoeibaar door vijandelijke bombardementen te trotseren in een race tegen de klok.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: