Vivek Dahiya hoopt dat mensen stoppen met het beoordelen van acteurs op hun achtergrond of medium

Acteur Vivek Dahiya geeft nu toe dat zijn neiging naar films is, maar er is een zekere weerstand waarvan hij hoopt dat die met de tijd zal verdwijnen.

Vivek Dahiya vindt het leven van een acteur zwaar en vol onzekerheden. De pandemie is daar aan toegevoegd. “In de afgelopen 15 maanden was er niet veel activiteit op het gebied van werk, maar nu komt er beweging. Hopelijk kan ik met mijn laatste filmrelease iets beters neerzetten”, zegt de State of Siege: Temple Attack-acteur.

“Covid-19 heeft ieders leven beïnvloed en acteurs zijn niet anders. Er is een somberheid in de branche, zoals ook in alle sectoren. Ik geloof dat we eruit zullen komen. Misschien zal de entertainmentindustrie op de lange termijn niet de dupe worden. Maar op korte termijn hebben mensen banen verloren, waaronder technici, bemanning, spotjongens enz., en we doen allemaal ons best om hen in onze hoedanigheid te helpen. We zitten hier allemaal samen in”, zegt hij.

De zilveren voering van mensen die thuis vastzitten, is volgens hem de consumptie van inhoud, die leidde tot de OTT-boom, heeft er ook voor gezorgd dat het publiek wordt blootgesteld aan een verscheidenheid aan verhalen en dat hun smaakpapillen zijn geëvolueerd. “Ik denk dat het gemiddelde aantal kijkers in elk huishouden is toegenomen in vergelijking met de tijd vóór de pandemie. Schrijvers en makers denken out of the box. Persoonlijke ervaringen leiden velen van ons die hebben geleerd wat belangrijk voor ons is. Mensen hebben zich gerealiseerd dat geld secundair is, terwijl passie en kernwaarde heersen. We hebben ons gerealiseerd dat het leven kort is, omdat we allemaal vrienden en familieleden hebben verloren in het afgelopen jaar. Het is gewoon ons werk dat herinnerd zal worden. Met deze ontwikkelingen zullen we uit een meer geëvolueerde en georganiseerde industrie komen en trots zijn op onze inhoud”, legt Dahiya uit.

Bekend om zijn tv-shows als Yeh Hai Mohabbatein, Kavach – Kaali Shaktiyon Se en Qayamat Ki Raat, geeft Dahiya toe dat hij zijn populariteit te danken heeft aan de tube. Na twee projecten op OTT te hebben gedaan, zegt hij: “TV heeft een groter bereik en ik heb er veel aan gehad. Maar het heeft een op beoordelingen gebaseerd systeem dat de inhoud niet creativiteit stimuleert. Op tv gaan de dingen snel en schieten de opnamen snel. Je zou binnen enkele dagen na ondertekening kunnen fotograferen. Terwijl web en films het tegenovergestelde zijn, omdat de inhoud zijn eigen niche en publiek vindt. Voor een webshow is de planning nauwgezet. Je kunt niet voor iedereen content maken, hoe massaal deze ook is. Tv is zelfs behoorlijk massaal en spreekt de meeste kijkers aan.”

Vanaf nu geeft hij toe dat zijn neiging naar films is, maar er is een zekere weerstand waarvan hij hoopt dat die met de tijd zal verdwijnen. Hij zegt: “Het is hoog tijd dat we tags zoals tv-acteurs afschaffen, want we hebben allemaal onze kracht en zwakte. Niemand is perfect. Het is belangrijk dat we acteurs niet meer beoordelen op de achtergrond of mediums waar ze vandaan komen. We zouden iedereen gewoon acteurs moeten noemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: