SRD 450 miljoen Termijn Deposito’s geveild

Tijdens de wekelijkse termijndeposito’s veiling onder de algemene banken op woensdag 11 augustus heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) een totaal bedrag van SRD 450 miljoen geveild. De algemene banken hebben voor een totaal bedrag van SRD 520 miljoen geboden, waarvan het volledige Open Markt Operatie (OMO) volume van SRD 450 miljoen is toegewezen en geaccepteerd. De toegewezen rente is 13,7%.  Er waren in totaal 10 biedingen.

Bij de veiling vorige week, 4 augustus, was het OMO-volume SRD 350 miljoen die volledig werden toegewezen en geaccepteerd. De deelnemende banken hebben vorige week voor een totaal bedrag van SRD 430 miljoen aangeboden. Het geveilde bedrag van SRD 350 miljoen aan termijndeposito’s werd toegewezen tegen een rente van 13,5%. 

Bij de veiling de week daarvoor (28 juli) werd een bedrag van SRD 250 miljoen toegewezen en geaccepteerd tegen een rente van 12,7%. Er waren toen in totaal 9 biedingen, waarvan 8 werden toegewezen. Bij de allereerste veiling op 21 juli was het OMO-volume SRD 150 miljoen. Toen werd voor een totaalbedrag van SRD 40 miljoen toegewezen tegen een rente van 12%. De  CBvS heeft de veiling van termijndeposito’s onder de algemene banken ingevoerd als instrument om de overtollige liquiditeiten uit het banksysteem af te romen. 

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: