Gevaarlijk transport op de weg

In Suriname lijkt alles mogelijk op de openbare weg als het om het verkeer gaat en dan met name vrachtverkeer. Iedereen kent en ziet ze: de zwaar beladen houttrucks, waar soms de boomstammen gevaarlijk uit de oplegger steken. Een doorsnee automoblist rijdt er op de Wijdenboschbrug niet graag achter.

Maar, soms word je op de weg ook geconfronteerd met werkelijk gevaarlijk transport. Sommige mensen blijken er geen moeite mee te hebben om bijvoorbeeld grote hoeveelheden schroot, sloopauto’s of grofvuil in een kleine truck te vervoeren. Het maakt die mensen niet hoe het vervoerd wordt, als het maar wordt vervoerd.

Neem nu de persoon die de truck op de foto’s bestuurt.

Hoe is het mogelijk dat die de weg durft op te gaan met twee ‘gewoon’ op elkaar gestapelde sloopauto’s, waarbij van een wrak gewoon delen er los aanhangen en op de weg terecht dreigen te vallen. De bestuurder van deze truck neemt enorm veel risico’s, maar lijkt die op de koop toe te nemen en zich niet te storen aan wet- en regelgeving.

De foto’s van dit gevaarlijk transport zijn gedeeld op social media en de reacties er onder liegen er niet om. Men vindt het gedrag van de bestuurder van deze truck onbegrijpelijk. Maar, velen vragen zich ook in gemoede af waar de politie is. Is dit transport door werkelijk geen enkele diender opgemerkt? En, als zou het zijn opgemerkt, zou er dan tegen zijn opgetreden. Velen betwijfelen dat…..

PK

error: Kopiëren mag niet!