Burgers kunnen weer genieten van groenten


“Ondanks dat alle prijzen in de winkels nog aan het stijgen zijn ben ik toch wel blij dat ik tenminste van groente kan genieten, iets dat de afgelopen periode ook moeilijk was”, zegt Fred tegenover de krant.

“De prijzen van groenten bij verkoopstands en markten zijn gedaald. Voor SRD 15 kan ik genieten van sopropo. Ik lustte het al een maand”, zegt Fred.

Niet alleen Fred, maar ook andere burgers zijn blij dat zij nu weer van groentesoorten kunnen genieten. Een man die verkoopt langs de straat zegt, dat men inderdaad tevreden is over de prijzen. “Je kan nu al vanaf SRD 7,50 een bos groenten vinden. Er zijn ook wel groenteverkopers die nog een hoge prijs aanhouden, maar ik hou de prijzen laag. Ik heb liever dat alles verkocht is, dan dat ik terug ga naar huis met de helft of meer van mijn groenten. Zolang je de prijzen laag houdt, heb je ook aanloop. Als je het anders bekijkt, draai je op verlies. Als je groenten niet verkocht worden, verrotten ze en moet je deze weggooien dat is een nog groter verlies. Ik heb dan liever iets dan niets”, aldus de groenteverkoper.

Ook geeft de groenteverkoper aan, dat niet alleen de prijzen van groentesoorten gedaald zijn, maar ook de prijs van peper. Consumenten kunnen al voor SRD 10 en SRD 15 een hoop peper kopen. De prijzen verschillen bij de verkoopstands.

Een vrouw werd zo blij van de prijs, dat zij een grote zak met peper gelijk kocht. Ze zei, dat zij na lange tijd weer peper gaat eten. De prijzen waren eerder niet betaalbaar. Ook kan zij haar bestellingen van sambel soorten nu weer gerust doen. “Bij deze hoeven mijn klanten dan niet duur te betalen voor hun bestelling.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: