Overheid start inventarisatie en uitvoerbaarheidsstudie grote projecten

Binnen de Raad van Ministers is woensdag 11 augustus gesproken over diverse grote projecten die op landelijk, maar vooral lokaal niveau, direct verbetering kunnen brengen in de kwaliteit van leven van de gehele Surinaamse bevolking. Vanaf het niveau van districtscommissarissen tot ministerieel niveau worden diverse projecten geïdentificeerd en besproken. 

Bij alle projectvoorstellen, eventueel na bespreking op het kabinet, worden de gangbare wettelijke procedures in acht genomen. Processen van openbare aanbestedingen en gunningen horen ook tot de normale aanpak. De regering zal ook bij deze grote projecten rekening houden met de decentralisatiegedachte. Hierdoor zullen op diverse locaties in het land projecten worden uitgevoerd. 

Hieronder ook infrastructurele werken die ervoor zullen zorgen dat de ontwikkeling van de gehele natie ter hand wordt genomen, van het opzetten van een nieuwe markt in Nickerie, nog een brug over de Surinamerivier, tot middelbare scholen in het achterland. Op basis van de mogelijkheden en beperkingen zal de regering de ontwikkeling van de gehele land steeds waarborgen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: