Nog onbekende voetganger overlijdt in AZP na te zijn aangereden in Commewijne

Een voetganger van Afro-Surinaamse afkomst, wiens personalia nog niet bekend zijn bij de politie, is in de vroege ochtend van zondag 8 augustus in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden aan de verwondingen die hij een dag eerder had opgelopen na te zijn aangereden op de H.I. Soemitaweg in Commewijne. De man was slechts gekleed ging in een blauwe korte broek en leidde mogelijk een zwerversbestaan, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 11 augustus.

De man heeft een geschatte leeftijd van tussen de 35 en 40 jaar oud,

De politie van het bureau Meerzog kreeg een melding binnen van een aanrijding met zware persoonlijke ongelukken. Agenten troffen bij aankomst het zwaargewonde slachtoffer in bewusteloze toestand aan. Hij lag op de langs de weg lopende berm. De man werd in een ambulance afgevoerd naar het AZP. 

Volgens verklaring van een automobilist, die zegt taxichauffeur te zijn, reed hij op die bewuste zaterdag, omstreeks vijf uur in de ochtend over de H.I. Soemitaweg in de richting van Albina. In de buurt bekend als Peperpot City, waar het vrij donker is, merkte hij op dat hij over iets had gereden. Hij zei. dat hij terugkeerde, maar niets op de rijbaan zag. Hij besloot toen terug naar huis te rijden en keerde iets na zes uur ’s morgens terug naar de locatie waar hij dacht over iets te hebben gereden. Daar trof hij de gewonde man op de berm aan, waarna hij de politie inschakelde.

Het rijbewijs van de 52-jarige automobilist is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. Hij werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de man heengezonden. 

Het lichaam van het slachtoffer is voor obductie in beslag genomen. De Verkeersunit van Regio Oost is belast met het verdere onderzoek in deze zaak. 

Nabestaanden of zij die denken de overleden man te kennen, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Verkeersunit van Regio Oost via de telefoonnummers 0354045 of 0355180 of het Command Center, nummer 115..

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: