Team USA wint 4e opeenvolgende gouden medaille met overwinning op Frankrijk

Niets aan de zomer was gemakkelijk voor het Amerikaanse basketbalteam voor heren, en de gouden medaille ook niet.

De Amerikanen hadden niet anders verwacht.

En uiteindelijk gaat hun Olympische heerschappij door.

Kevin Durant scoorde 29 punten en voegde zich bij Carmelo Anthony als de enige drievoudige gouden medaillewinnaar bij de mannen in de Olympische geschiedenis. met feest.

Durant verzegelde het met twee vrije worpen met nog 8,8 seconden te gaan, wat de uitkomst academisch maakte. De voorsprong was vijf, het laatste bezit van Frankrijk was irrelevant en het was voorbij. De Amerikaanse spelers verzamelden zich voor een knuffel op het middenveld, Durant, Bam Adebayo en Draymond Green wikkelden zich in Amerikaanse vlaggen en de reis was voltooid.

Jayson Tatum eindigde met 19 punten, Damian Lillard en Jrue Holiday scoorden elk 11 voor de VS.

Evan Fournier en Rudy Gobert scoorden elk 16 voor Frankrijk, dat nu vier zilveren medailles heeft – allemaal na verliezen van gouden medailles voor de VS. Guerschon Yabusele scoorde 13, Nando de Colo had 12 en Timothe Luwawu-Cabarrot scoorde 11 voor Frankrijk.

De driepunter van Frank Ntilikina bracht Frankrijk binnen 73-70 met nog 5:42 te gaan, maar de VS hadden een snel antwoord – een 9-2 run die een voorsprong van 10 punten op de driepunter van Tatum herstelde.

Vanaf daar was het gewoon een kwestie van de klus afmaken. De zomer begon met twee oefennederlagen, de Olympische Spelen begonnen met een verlies voor Frankrijk en dat leek uiteindelijk niet veel uit te maken.

De missie was volbracht: opnieuw goud – de 16e keer in 19 Olympische pogingen voor de VS.

Voor sommigen draagt ​​het bij aan de familie-erfenis. Jrue Holiday is nu een Olympisch gouden medaillewinnaar, net zoals zijn vrouw Lauren twee keer bij het Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal was. JaVale McGee heeft nu Olympisch goud, net zoals zijn moeder Pamela won met de Amerikaanse vrouwen in basketbal op de 1984 Los Angeles Games.

Voor Milwaukee Bucks-teamgenoten Holiday en Khris Middleton is het toelating tot een zeldzame club: tot nu toe hadden alleen Scottie Pippen (die het twee keer deed), Michael Jordan, LeBron James en Kyrie Irving in hetzelfde jaar een NBA-titel en Olympisch goud gewonnen .

En voor de Amerikaanse coach Gregg Popovich voltooit het een Olympische reis die een halve eeuw geleden begon. Hij speelde voor de United States Air Force Academy, probeerde tevergeefs om het Amerikaanse Olympische team van 1972 te maken – “de krachten die daadwerkelijk Doug Collins hebben gekozen in plaats van mij, het is moeilijk te geloven”, grapte Popovich eerder deze zomer – accepteerde toen de taak van het vervangen van Mike Krzyzewski als de Amerikaanse coach voor deze Olympische cyclus.

“Deelnemen aan de Olympische Spelen is een droom geweest”, zei Popovich.

De VS misten de eerste acht 3-punts pogingen voordat Durant er een liet vallen met nog 2:04 over in het openingskwartier, beginnend met wat een 21-8-run van de Amerikanen werd op weg naar een voorsprong van 39-26 halverwege de tweede kwartaal.

Frankrijk reageerde en sloot de helft af met een spurt van 13-5 en kwam binnen 44-39 bij de rust, en vervolgens binnen twee vroeg in het derde kwart.

En nadat de VS kort onder leiding stond van 14, versloeg Nicolas Batum – die zijn team redde met een blok van de laatste seconde om een ​​overwinning op Slovenië in de halve finale af te ronden – de zoemer in het derde kwartaal met een driepunter die de voorsprong van de VS tot 71-63 het invoeren van de vierde.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: