Paralympische Spelen groei en evolutie

24 augustus 2021 – 5 september 2021 – Tokio wordt de eerste stad waar de Paralympische Spelen twee keer worden gehouden, nadat ze eerder in 1964 waren gehouden. De Spelen zijn uitgegroeid tot het op twee na grootste sportevenement ter wereld, na de Olympische Spelen en de FIFA Wereldbeker.

In 1964 deden 378 atleten uit 21 landen mee aan negen sporten – de eerste keer dat er een Paralympische Spelen in Azië werd gehouden. De sporten waren boogschieten, atletiek, darten, snooker, zwemmen, tafeltennis, gewichtheffen, rolstoelbasketbal en rolstoelschermen.

Verwacht wordt dat ongeveer 4.400 atleten zullen deelnemen aan de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 – een meer dan 11-voudige toename ten opzichte van 1964. In totaal zullen 22 sporten aan bod komen op de Spelen, inclusief badminton en taekwondo voor de eerste keer.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: