Omhakken Flamboyantboom stuit op veel onbegrip in Nickerie

Districtscommissaris: “Ik gaf geen toestemming” 

Een Flamboyantboom zorgt voor veel beroering in het rijstdistrict Nickerie. Op social media is veel commotie ontstaan over de boom, die afgelopen weekend werd verwijderd. Districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan, zegt geen toestemming te hebben verleend voor het kappen van de boom. 

Ze geeft aan dat er een verzoek is ingediend om de boom te verwijderen voor het plaatsen van een duiker. De dc merkt op, dat terwijl de behandeling hiervan nog gaande was, de betreffende ondernemer de boom heeft laten kappen. Gobardhan zegt dat zij hierop de activiteiten zondag direct heeft laten stopzetten. “Omdat er geen toestemming was verleend”, benadrukt Gobardhan. “Op maandag is een verzoek doorgestuurd naar het ministerie Openbare Werken voor verdere adviezen”, laat de dc weten. Uit een technisch onderzoek blijkt echter dat de boom voor schade aan de weg kon zorgen en de boom zou houtluizen bevatten. Ook voert de districtscommissaris aan, dat het technisch rapport melding doet van het feit, dat de wortels niet stevig in de grond zaten, waardoor de boom hing. “Dat is het advies van de Sectie Wegen en Verkeer”, bevestigt de dc aan de redactie van Dagblad Suriname.

In gesprek met Gobardhan bevestigt zij, dat vrijdag 6 augustus de duikers zijn geplaatst en dat de omgeving betegeld zal worden.  De districtscommissaris vertelt verder te begrijpen dat er op social media en in de gemeenschap veel onbegrip is over de actie, maar zij herhaalt geen toestemming te hebben verleend om de boom te verwijderen. “Dat de boom toch is verwijderd is op technische gronden gestoeld”, zegt Gobardhan. Zij vult verder nog aan, dat bomen altijd opnieuw geplant kunnen worden. 

RB

error: Kopiëren mag niet!