Salsia zet zich in om dieren te voeden

Salsia Damodar Patak woont in district Para en heeft altijd van dieren gehouden. Haar grootste wens is om een eigen plek hebben, zodat ze een stichting kan oprichten voor haar ‘straatmatie’s’.

“Vier jaren terug nam ik echt alle zwerfpups die ik vond van de straat. Ik bracht ze zelf naar de dokter op de bromfiets en gaf ze een leuke home als ze ready ervoor waren. Een home met omrastering liefde en care.” Echter geeft ze aan, dat het nu niet meer zo gemakkelijk is als toen. Als je tegenwoordig in een huurhuis woont, mag je geen dieren kweken. “Ik kan helaas geen dieren opvangen. Dus kan ik niet veel doen en vooral niet zonder een vervoer.”

Salsia zegt, dat haar broer Johannes ook een dierenliefhebber is die vaak met Cynthia Ashruf werkt en helpt om de straatmatie’s van hun te voeden. “Bewust was ik wel hoe erg het is als er een hond of poes gedumpt wordt langs de straat, maar ik werd er echt bewuster van toen ik een zondag op stap ging met Johannes om de dieren te voeden. Wat een ramp is het! Wat een zielig moment als je de dieren ziet wachten op eten, van klein naar groot. Kittens van nog geen vier weken ertussen, pups van nog geen drie maanden ertussen, dieren die onschuldig zijn en een leuke leven verdienen. Ik zag echt hoe hard mevrouw Ashruf haar best doet voor alle dieren en dat werd een geweldige motivatie voor mij.”

Salsia stelt, dat ze toen begon na te denken over hoe zij ook een bijdrage zou leveren, omdat jongeren uiteindelijk moeten overnemen. Maar, Salsia vroeg zich af vanwaar ze dat geld zou halen om voeding te kopen. Maar, ze besloot toch om ergens te beginnen. “Ik breng alle eten mee wat weggegooid zou worden aan het werk en ik heb voor Lelydorp gekozen, omdat er heel veel honden daar worden gedumpt.” Ze geeft aan dat het niets geweldigs is, maar dat ze alvast doet wat ze kan. 

Salsia heeft een doel voor ogen en dat is “onschuldige dieren helpen en ze een nieuw leven geven.” Salsia wil de dieren de hoop geven dat er ook goede mensen bestaan die om hen geven. Haar boodschap aan de samenleving is: Heb je pups of kittens gooi ze niet weg! Ze hebben gevoelens en er is gevaar op straat. Dump niet, maar steriliseer en castreer je dier! Heb je toch pups en kittens neem contact op met alle instanties, we helpen allemaal om een leuke ‘home’ te zoeken voor ze.”

Ook stelt Salsia dat ouders nu al aan kinderen moeten leren hoe ze met dieren moeten omgaan. Ze stelt dat de volgende generatie zich ervan bewust moet zijn, zodat het dumpen van dieren na een aantal jaren minder wordt. Een hond of poes is geen spul, maar een levend wezen met gevoelens. Treat them as a family member or just don’t take them with you!”                    

SK

error: Kopiëren mag niet!