Regering slaat traangas in

Openbare aanbesteding voor levering traangas lijkt ingegeven met oog op toenemende onrust in samenleving…..

Het Korps Politie Suriname heeft donderdag 5 augustus bekendgemaakt een openbare aanbesteding te houden voor de levering van traangas ‘met bijbehoren’, te financieren vanuit de Staatsbegroting. 

Het feit, dat de regering traangas gaat aanschaffen lijkt te zijn ingegeven door de toenemende onvrede en onrust onder de bevolking over de aanhoudende dramatische financieel-economische situatie en daar bovenop de constant aanhoudende Covid-19-maatregelen, met alle gevolgen en consequenties voor het welzijn van de burgers vandien. Ook zullen ongetwijfeld dreigende acties vanuit vakbonden een rol hebben gespeeld bij de veiligheidsautoriteiten om traangas in huis te halen.

De aanschaf van traangas en toebehoren zal echter geen enkele demonstrant en geen enkele actievoerder ervan weerhouden om de straat op te gaan en te demonstreren tegen het regeringsbeleid. Traangas is een repressief middel.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

Traangas

Bij gebruik van traangas kan binnen een minuut na contact met de ogen, mond, neus of huid, pijn, tranen, irritatie van de ogen, jeuk, roodheid van de huid, soms blaarvorming en allergische reacties veroorzaken. Bij normaal gebruik is het niet dodelijk, maar is wel schadelijk voor de gezondheid, vooral als de houdbaarheidsdatum is verstreken. Er kunnen verwondingen ontstaan doordat het als projectiel wordt afgevuurd, mensen raakt of vlakbij tot ontploffing komt. Het doel is tegenstanders tijdelijk uit te schakelen door de traanklieren heftig te irriteren met tranen – tot tijdelijk verlies van het gezichtsvermogen toe – hoesten en niezen tot gevolg.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: