EZ: Benzineprijs blijft ongewijdigd

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft vernomen, dat er binnen de samenleving geluiden zijn dat de benzineprijs per 5 augustus omhoog wordt bijgesteld.

Minister Saskia Walden laat donderdagochtend 5 augustus via de Communicatie Dienst Suriname (CDS) optekenen, dat de geplande persconferentie van donderdag waar nader zou worden ingegaan op de totstandkoming van de benzineprijs, tot nader order is verschoven. 

De bewindsvrouwe benadrukt tegenover de CDS, dat de benzineprijs heden ongewijzigd zal blijven.

Het ministerie c.q. de regering heeft vorige maand een nieuw systeem voor de vaststelling van de pompprijzen geïntroduceerd, waarbij de maximumprijs afhangt van de gemiddelde internationale olieprijs van de voorgaande maand. Fluctuaties in de internationale prijs werken hierdoor geleidelijk door in de maximumpompprijs. 

‘De samenleving wordt opgeroepen zich niet te laten leiden door onjuiste informatie c.q. informatie die niet van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie afkomstig is’, aldus de CDS.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: