Nationaal Leger transporteert meubilair voor scholen Brokopondo

Het ministerie van Defensie heeft recent ondersteuning verleend bij het transporteren van meubilair voor twee scholen in het district Brokopondo. Het gaat om een kosteloze ondersteuning van het Bureau Civiel Militaire Relaties (Cimir) binnen het Nationaal Leger in samenwerking met het districtscommissariaat van Brokopondo, aldus Defensie donderdag 5 augustus.

Vanuit Paramaribo werd het schoolmeubilair door militairen ingeladen en getransporteerd naar Afobaka. Daar zijn de spullen in boten geladen en verder vervoerd naar de Openbare Scholen te Lebi Doti en Dependance Baku in het bestuursressort Sarakreek. Het meubilair is afkomstig van een donatie aan het commissariaat. 

De afdeling Cimir probeert zo de civiel militaire relatie uit te zetten en het leger zichtbaarder te maken in alle delen van Suriname waar behoefte is aan de nodige ondersteuning. Met civiel-militaire relaties wil het ministerie van Defensie ondersteuning bieden aan- en een partner zijn in het sociaal programma van de regering evenals aan rechtspersonen en maatschappelijke organisaties. Dit is ook één van de beleidsgebieden opgenomen in het Beleidsplan 2021-2026 dat in mei van dit jaar door minister Krishna Mathoera van Defensie werd gepresenteerd.

error: Kopiëren mag niet!