K-popster vastgehouden in Peking na beschuldiging van verkrachting

Volgens een rapport is een K-popster door de autoriteiten in Peking aangehouden nadat een tiener hem beschuldigde van verkrachting.

Kris Wu, 30, werd zaterdag vastgehouden door de politie na beschuldigingen dat hij “herhaaldelijk jonge vrouwen had gelokt om seksuele relaties te hebben”, zeiden de agenten in een verklaring, die weinig details bood.

De vrouw was 17 op het moment van de vermeende aanval, vertelde ze aan het Chinese nieuwsforum Netease en beweerde dat Wu haar naar zijn huis had gelokt voor een auditie en dat ze wakker werd in zijn bed nadat hij haar dronken had gemaakt.

De aanklager zei dat ongeveer een half dozijn andere vrouwen, waaronder sommigen onder de 18, haar benaderden met soortgelijke verhalen.

Wu, die lid was van de Koreaanse boyband EXO voordat hij solo ging, heeft herhaaldelijk ontkend dat hij iets verkeerds had gedaan en stond erop dat hij de jonge vrouw niet dwong om te drinken.

“Er was geen ‘groupie-seks!’ Er was geen ‘minderjarige’!” hij schreef vorige maand op zijn sociale media en beweerde: “Ik zou mezelf in de gevangenis stoppen” als de beschuldigingen waar waren.

Wu is een Canadees staatsburger.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: