Rick Astley’s ‘Never Gonna Give You Up’ bereikt een miljard YouTube-weergaven

Rick Astley-fans – en haters – zullen nooit stoppen met het kijken naar zijn hit op YouTube, die net de 1 miljard views heeft overtroffen.

De officiële video voor “Never Gonna Give You Up”, die deze week 34 jaar geleden werd uitgebracht, heeft nu meer dan 1 miljard views op YouTube.

Het nummer werd aanzienlijk populairder – en memed – met de opkomst van “Rickrolling”, een internetgrap waarin mensen voor de gek worden gehouden door op een hyperlink te klikken die naar de muziekvideo leidt. Alleen al op 1 april werd de video zelfs 2,3 miljoen extra bekeken.

De reis van de virale sensatie naar 1 miljard views begon al voordat de officiële video op YouTube werd geplaatst. In 2007 hielpen 4chan-gebruikers de “Rickrolling”-trend een voorsprong te geven, zozeer zelfs dat Astley optrad tijdens de Macy’s Thanksgiving Day Parade in 2008. Astley won ook de MTV Europe Music Award voor Best Act Ever in 2008 voor het nummer na een wijdverbreide internetstempoging.

De video werd in 2009 gepost en toen was hij al – opnieuw – populair geworden op sociale media.

“1 MILJARD views voor Never Gonna Give You Up op YouTube! Geweldig, gek, geweldig!” twitterde hij woensdag.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: