Vonnis in 8 Decemberstrafzaak tegen Bouterse op 30 augustus

Geen onthullingen in laatste woord hoofdverdachte Bouterse, slechts een herhaling van zetten en verhalen

Oud-president Desi Bouterse en hoofdverdachte in het zich vele jaren voortslepende 8 Decemberstrafproces had vrijdagochtend 30 juli in de Krijgsraad weinig nieuws te melden in zijn laatste woord. Hij zei na de zitting tegenover aanwezige media, dat de toekomst van het land grotendeels zal afhangen van de uitspraak van de Krijgsraad in zijn strafzaak.

Natuurlijk moest Nederland als oud-kolonisator het weer ontgelden in de slotwoorden van de hoofdverdachte in de 8 Decemberstrafzaak. Bouterse haalde als een cd met een kras erop weer het verhaal naar boven dat de oud-kolonisator had getracht een invasie te organiseren. Ook zou Nederland haar pijlen hebben gericht op liquidatie van de revolutionaire leiding en van Bouterse. 

Verder ging hij weer in op een niet geslaagde staatsgreeppoging van luitenant Surindre Rambocus in maart 1982 gevolgd door allerlei militaire acties. Het was het bekende verhaal van Bouterse, die verder niet inging op zijn rol in de moord op 15 mannen in december 1982. Neen, gedurende de gehele procesgang leek Nederland als oud-kolonisator, in de beleving van de hoofdverdachte in het 8 Decemberproces, de schuldige in het beklaagdenbankje te zijn en niet Desire Delano Bouterse.

Vonnis in deze zaak wordt op 30 augustus gewezen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: