Vier aanhoudingen in ‘wapendiefstal-zaak’ bij oud-president Bouterse

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt vrijdagmiddag 30 juli, dat in de nacht van 29 op 30 juli vier verdachten zijn gearresteerd in de ‘wapendiefstal-zaak’. Een van de arrestanten zou een politieman zijn.

Op 23 juni was aangifte gedaan bij de militaire politie terzake diefstal van wapens en munitie uit de wapenkamer bij ex-president Desi Bouterse thuis.

Het betreft in deze diefstal van 3 styer rifles, 2 RPG’s, 2 Multi-function Heavy machine guns, 25 AK-47 geweren, 1 mitrailleur, 5 karabijnen, 6 Taurus pistolen en 1 Browning pistool.

Deze zaak wordt onderzocht door een speciaal team bestaande uit leden van het Openbaar Ministerie, de militaire politie en de politie. De informatie inzake de wapens is door Interpol Suriname gedeeld met de Interpol internationaal.

Inmiddels is Desi Bouterse gehoord bij proces-verbaal met betrekking tot de aangifte in deze zaak. Alle mogelijke getuigen, alsmede functionarissen belast met het wapenbeheer van het Nationaal Leger, zullen zoals het procedureel gebruikelijk is, ook gehoord worden.

error: Kopiëren mag niet!