Lange rijen bij pinautomaten

“Een half uur in de rij staan voor iemand die zestig plus is, is helemaal niet te doen”, zegt Oeme. “Enkele ATM’s (pinautomaten) zijn out of service en niets is erger dan dat je na een half uur in de rij staan, hoort dat er geen geld meer is. Hoe laat men dat gebeuren in deze moderne tijd?”, vraagt Oeme zich af.

“In de binnenstad is het nog erger, je hebt al een drukte en ook nog illegale venters die het nog drukker maken en bovenal de felle zon. Met het steeds dreigend gevaar van het Covid-virus is het niet acceptabel. Ook is het niet goed voor iemand als mij om zo lang met een mond- en neusbedekking te staan. We moeten het doen, omdat we het geld nodig hebben. Je kan niet overal betalen met je pinpas, ondanks dat het aangegeven is dat het de betere manier is om zaken af te handelen. Er moet heel wat nog aangepakt worden in het land”, zegt Oeme.

“Het is precies vanaf de 26e van de maand dat je dit meemaakt. Je kan pas den tweede of zelfs bijna den vijfde van de maand rustig pinnen, maar zo lang zonder geld zitten lukt niet. Om rond te rijden en een winkel te zoeken waar je met een pinpas kan betalen is ook veel uitgaven, vooral nu ik geen auto heb. Me Tai gie a san dies e werie mie sking.”

Joan ,een alleenstaande vrouw, geeft aan dat verhuurders precies voor het eind van de maand al blijven bellen voor de huurpenningen. “Als je aangeeft dat je nog niet kan pinnen, krijg je iets anders te horen. Deze dingen zijn heel moeilijk en laten dan een andere reputatie achter. Het is niet leuk om na het werk met twee kinderen in een rij te staan met de kinderen in de auto en dit is ook gevaarlijk. Ik hoop dat men met een beter alternatief komt om deze dingen te voorkomen. Veel dingen moeten anders gedaan worden, we moeten nu vooruit gaan denken”, aldus de alleenstaande moeder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: