Geld gereserveerd voor vakantietoelage zorgpersoneel

Vanwege de financieel economische situatie waarin de ziekenhuizen thans verkeren, beschikken zij niet over de financiële middelen om de vakantietoelage in de maand juli uit te betalen aan het personeel. Er is een beroep gedaan op het ministerie van Volksgezondheid om extra gelden ter beschikking te stellen om aan de extra personele verplichting van de instellingen te voldoen, zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft deze zaak aangekaart tijdens de Raad van Ministers vergadering van 21 juli. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft tijdens deze vergadering samen met de overige ministers ervoor zorggedragen dat een bedrag van SRD 23 miljoen ter beschikking zal worden gesteld gesteld ter ondersteuning van de uitbetaling van de vakantietoelage in de maand juli aan het personeel.

Het gaat om personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Psychiatrisch Centrum Suriname, Diakonessenhuis, Streekziekenhuis Marwina, Regionaal Ziekenhuis Wanica, St. Vincentius Ziekenhuis,, s’Lands Hospitaal en het Mungra Medisch Centrum.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: