Total Energies/Apache Corp. ontdekken meer olie voor Surinaamse kust

Het duo TotalEnergies/Apache Corp. heeft olie gevonden bij de Sapakara South-1 offshore-put bij Blok 58. Daar hebben ze eerder al olie-ontdekkingen gedaan in Maka Central, Sapakara West, Kwaskwasi en Keskesi.

De ontdekking van Saparak Sapakara South-1 werd gedaan vier kilometer ten zuidoosten van de ontdekking van Sapakara West-1.

Sapakara South, geboord in een waterdiepte van ongeveer 850 meter, stuitte op 30 meter netto-opbrengst aan olie, in een Campano-Maastrichtiaans reservoir van goede kwaliteit.

“We zijn blij met deze nieuwe succesvolle bron in Sapakara South-1, die erg lijkt op de bron die eerder dit jaar in Keskesi werd aangekondigd. Deze herhaalde positieve resultaten bevestigen onze strategie die gericht is op grote hoeveelheden middelen tegen lage ontwikkelingskosten”,  verklaarde Kevin McLachlan, Senior Vice President Exploration bij TotalEnergies.

Het nieuws van de nieuwe Surinaamse ontdekking komt slechts een dag nadat Exxon een nieuwe ontdekking had gedaan de Stabroek-blok in buurland Guyana, waardoor de Amerikaanse oliegiganten 9 miljard vaten olie-equivalent hebben toegevoegd die de afgelopen tijd in Guyana zijn gevonden.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: