Netflix’s ‘Blood Red Sky’ is verrassend fantastisch.

Snakes on a Plane nam in 2006 echt het genre ‘onwaarschijnlijk ding in een vliegtuig’ over en vliegreizen in films zijn sindsdien nooit meer hetzelfde geweest. Dus als je het concept van Blood Red Sky hoort, een vlucht die is overgenomen door vampiers, heb je een soort van aannames over de gekkigheid waar je aan begint.

Behalve dit is dat niet. Helemaal niet. Blood Red Sky neemt zijn Vampires on a Plane-concept zeer serieus, wat gemakkelijk fout had kunnen gaan, en toch werkt het absoluut zoals bedoeld, en het blijkt dat Netflix erin is geslaagd om zichzelf een van de beste films van het vampiergenre te maken sinds 30 dagen van Nacht.

Het verhaal volgt een vrouw en haar zoon die van Duitsland naar New York vliegen om te behandelen wat een terminale ziekte lijkt te zijn, maar de vlucht wordt onderbroken door een reeks terroristen die van plan zijn het vliegtuig te kapen en een aantal moslimpassagiers de schuld geven van het, die zijn opgericht om de val te nemen.

De film is technisch Duits, maar er wordt veel Engels gesproken, aangezien het een vlucht naar Amerika is. Het speelt waarschijnlijk niemand die je echt herkent, behalve die ene man uit Prison Break (nee, de andere man), en Graham McTavish, hoewel hij meer in een ondergeschikte rol speelt, alleen aan de voor- en achterkant van de film.

De film heeft een enorme vlucht genomen om de nummer één show of film op Netflix te worden, enigszins ongebruikelijk om te zien voor een buitenlandse film, en tussen deze film en het feit dat alle Twilight-films onlangs op Netflix zijn verschenen, staat het daar nu centraal vampier . Hoewel Twilight-vampiers en Blood Red Sky-vampiers zijn zoals je zou verwachten, enorm verschillend. Geen sprankelende of liefdesdriehoeken op het vliegende vlak van de dood.

error: Kopiëren mag niet!