Exorcist-ster Ellen Burstyn keert terug in vervolg.

Oscar-winnende actrice Ellen Burstyn zal haar rol van The Exorcist hernemen in een vervolg op de door William Friedkin geregisseerde horrorklassieker, zo maakten de producenten maandag bekend. In de originele film uit 1793 speelde Burstyn Chris MacNeil, de moeder van Regan, een demonisch bezeten kind dat beroemd werd geportretteerd door Linda Blair. De nieuwe film zal Leslie Odom Jr. (Hamilton) in de hoofdrol spelen en wordt geregisseerd door David Gordon Green (2018’s Halloween, de aanstaande Halloween Kills).

De film is het resultaat van een samenwerking tussen Universal, Peacock, Blumhouse en Morgan Creek. Het nog niet nader genoemde vervolg staat gepland voor 13 oktober 2023 in de bioscoop, en het is de bedoeling dat het gevolgd wordt door nog twee Exorcist-films.

De Exorcist-franchise heeft een aantal ups en downs doorstaan ​​sinds de release van de eerste film, die een kassa-sensatie was en 10 Academy Award-nominaties verdiende, waaronder die voor beste film. Exorcist II: The Heretic uit 1977 werd vrijwel de bioscoop uitgelachen, terwijl The Exorcist III uit 1990 bescheiden optrad aan de kassa, maar na verloop van tijd door horrorfans als een klassieker op zich werd beschouwd.

Er waren twee pogingen om een ​​vierde film in de franchise te maken, de ene geregisseerd door Paul Schrader en de andere door Renny Harlin, wiens Exorcist: The Beginning uiteindelijk in 2004 werd uitgebracht voor slechte kassaresultaten. Een Exorcist-tv-show, waarin Geena Davis speelde Regan MacNeil en Sharon Gless portretteerde Chris, ging in première op Fox in 2016 en duurde twee seizoenen.

error: Kopiëren mag niet!