Mike Howe, zanger van Metal Church, overleden op 55-jarige leeftijd

Mike Howe, de zanger van de heavy metal band Metal Church, is maandagochtend overleden in zijn huis in Eureka, Californië. Hij was 55 jaar.

De officiële Facebook-pagina van de band maakte de aankondiging.

Onder leiding van Kurdt Vanderhoof werd Metal Church opgericht in 1980 en wordt beschouwd als een vitale invloed op thrash metal. De band heeft 12 studioalbums uitgebracht en telde meer dan 20 leden, vroeger en nu. Het heeft drie albums gehad die in de Billboard 200 scoorden: The Dark uit 1987, Blessing in Disguise uit 1989 en XI uit 2016. Howe kwam voor het eerst bij de band in 1988, ter vervanging van de toenmalige zanger David Wayne.

Howe keerde terug naar Metal Church in 2015, nadat hij de muziek had verlaten nadat de band in 1996 uit elkaar ging. Tijdens zijn bijna 20-jarige afwezigheid ondersteunde de artiest zijn gezin en oefende hij zijn eerste beroep van timmerman uit. Nadat hij terugkwam bij Metal Church, bracht de groep twee volledige albums uit en een verzameling nieuwe nummers, B-kantjes en covers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: