Man besteedt 10 jaar aan het hamsteren van tonnen afval als bruidsschat voor zijn zoon

Zuid-Koreaanse media berichtten onlangs over het bizarre en trieste verhaal van een ouder echtpaar dat de laatste tien jaar van hun leven tonnen afval aan het hamsteren was voor hun 40-jarige zoon die weigerde het huis uit te gaan en een baan te zoeken.

SBS, een Zuid-Koreaans nationaal televisienetwerk, presenteerde het schokkende verhaal van Choi, een 75-jarige man uit Gwangju, die de afgelopen tien jaar zijn huis van twee verdiepingen veranderde in een vuilnisbelt vol afval verzameld uit de straten van de stad en uit afval blikjes. Ervan overtuigd dat het afval van een man de schat van een ander is, vulde de gepensioneerde letterlijk zijn hele huis met rommel, voordat hij hetzelfde deed met de balkons en zelfs de tuin. Zoals je op de onderstaande foto’s kunt zien, was het huis letterlijk begraven in het afval.

Omdat de voordeur van Choi’s huis was bedekt met zakken opgepotte rommel, moesten de SBS-reporters die hem bezochten letterlijk de bergen afval beklimmen om door de deur te wringen. Eenmaal binnen zorgde de geur van het afval ervoor dat ze constant moesten hoesten en kortademig werden, maar op de een of andere manier hadden de drie mensen die daar woonden de geur jarenlang verdragen.

Choi, zijn 70-jarige vrouw en hun zoon woonden al meer dan tien jaar in het huis vol afval. Ze sliepen allemaal in een kleine kamer, omdat de rest van de ruimte, inclusief de gangen, vol rommel lag. De buren hadden in het begin over het afval geklaagd, maar Choi bracht steeds meer mee naar huis, dus gaven ze het uiteindelijk op.

“Alles, zolang het op de juiste manier wordt gebruikt, is nuttig, en afval is gewoon een misplaatste schat”, zei Choi, eraan toevoegend dat hij dagelijks door de straten van de stad zwierf en allerlei willekeurige dingen verzamelde.

De zoon van het stel, die naar verluidt in de veertig was, woog meer dan 100 kilogram en had al meer dan een jaar geen voet buiten gezet. Hij zat de hele dag in dat ene kleine kamertje en deed helemaal niets. Ondanks de herhaalde smeekbeden van zijn ouders om hem naar buiten te laten gaan om werk te zoeken, leefde hij liever van hun pensioen. Choi zei dat hij de reden was dat hij de afgelopen tien jaar alle rommel verzamelde.

“Mijn zoon blijft gewoon graag thuis, hij gaat niet de deur uit om een baan te zoeken, en dat baart ons zorgen. Ik ben gewoon bang dat mijn vrouw en ik binnenkort zullen sterven en geen steun meer zullen hebben, dus besloot ik om meer dingen thuis op te slaan, en dan meer en meer. Hoe meer, hoe beter’, zei Choi.

Helaas bleek uit een medisch onderzoek in opdracht van SBS dat de vrouw van Choi aan ernstige hartproblemen leed. Artsen adviseerden haar om in een schonere omgeving te leven en meer te bewegen om haar toestand te verbeteren. Hoewel aanvankelijk terughoudend, stemde de 75-jarige man ermee in om vrijwilligers zijn huis te laten opruimen in het belang van zijn vrouw.

226 mensen en een graafmachine werden ingezet om de 150 ton afval te sorteren die naar verluidt meer dan tien jaar door de gepensioneerde was verzameld. In eerste instantie weigerde de zoon van het echtpaar de kamer te verlaten en de arbeiders hun handen op de opgepotte rommel te laten leggen, maar uiteindelijk werd hij door zijn ouders overgehaald en stapte hij voor het eerst in meer dan een jaar het huis uit.

Toen Choi voor het eerst in jaren zijn huis schoon en vrij van rommel zag, begon hij naar verluidt te huilen en zei naar verluidt: “In het belang van de toekomst en gezondheid van mijn vrouw, zal ik nooit meer afval opruimen”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: