Vijay Mallya failliet verklaard door het Britse Hooggerechtshof voor Indiase banken om schulden te realiseren

De 65-jarige zakenman blijft ondertussen op borgtocht in het VK terwijl een ‘vertrouwelijke’ juridische kwestie, die vermoedelijk verband houdt met een asielaanvraag, wordt opgelost in verband met de niet-gerelateerde uitleveringsprocedure.

Londen: Een Britse rechtbank heeft maandag een faillissementsvonnis verleend aan Vijay Mallya, wat de weg vrijmaakt voor een consortium van Indiase banken onder leiding van de State Bank of India (SBI) om een ​​wereldwijd bevel tot bevriezing na te streven om terugbetaling van de schuld te eisen ter ziele gegane Kingfisher Airlines.

De indieners bestonden uit een door SBI geleid consortium van 13 Indiase banken, waaronder Bank of Baroda, Corporation bank, Federal Bank Ltd, IDBI Bank, Indian Overseas Bank, Jammu & Kashmir Bank, Punjab & Sind Bank, Punjab National Bank, State Bank van Mysore, UCO Bank, United Bank of India en JM Financial Asset Reconstruction Co. Pvt Ltd, evenals een extra schuldeiser, in het VK een faillissementsvonnis hadden aangevraagd met betrekking tot een vorderingsschuld van meer dan GBP 1 miljard.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: