Echtpaar Kartodikromo-Partopawiro viert diamanten huwelijk

Het echtpaar Kartodikromo-Partopawiro heeft het feit mogen vieren dat ze 60 jaar zijn getrouwd. De Burger Informatie Centrum van Commissariaat Wanica Zuid-Oost heeft het volgende kenbaar gemaakt betreffende het diamanten huwelijk.

Het jubilerende echtpaar ontving bezoek van de Districtssecretaris dhr. Stephen Dompig en de Adjunct Districtssecretarissen mevr. Wengo Astrid en Sanches R., die de Districtscommissaris dhr. Goelaman M.S. vertegenwoordigden. De felicitatie werd overgebracht middels een bloemstuk een felicitatie kaart en ingelijste foto De middelen die gepaard gaan bij zo een mijlpaal worden overgemaakt op een bankrekening nummer, die is  aangegeven door de dochter van het echtpaar.

Echtgenoot Kartodikromo, Herman Djoemino is geboren in het district Commewijne op 24 april 1941. Hij heeft het GLO doorlopen tot de 6e klas. Zijn loopbaan startte hij bij de suikerplantage te Mariënburg in Commewijne. Daarna voor ongeveer 10 jaren gaf hij zijn krachten aan Alaska kippenbedrijf. Als hobby had hij voetballen. Echtgenote Partopawiro, Lize Oesrek is geboren in het district Commewijne op 13 juni 1945. Zij bezocht het GLO. Na het huwelijk was zij de motor in het gezin.

Het stel heeft zelf voor elkaar gekozen. Op 25 juli 1961 stapten zij in het huwelijksbootje in het district Commewijne en zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Uit het huwelijk zijn er 5 kinderen geboren waarvan 4 dochters en één zoon. Daarnaast hebben zij ook 12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Als één van hun hoogste punten gaven zij aan trots te zijn dat hun oudste dochter in staat is geweest een woonhuis op te zetten voor hun. Het echtpaar belijdt het Islam geloof.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: