China Box Office: animatiefilm ‘Green Snake’ wormt zijn weg naar nummer 1

‘Green Snake’, het Chinese geanimeerde vervolg op de volksverhaalaanpassing ‘White Snake’, gleed dit weekend langs propagandafilms naar de top van de kassa met een debuut van $ 29,7 miljoen, volgens cijfers van Maoyan.

Het platform voorspelt momenteel dat “Green Snake” $ 77,5 miljoen zal verdienen, wat het succesvoller zou maken dan de $ 61,6 miljoen van zijn voorganger uit 2019.

Het nieuwe vervolg bracht $ 2,6 miljoen op van Imax-schermen in China, wat goed was voor 9,1% van de totale weekendverkoop. Dat maakt het Imax’s hoogst geïndexeerde lokale animatietitel aller tijden in China, en verslaat de doorbraakhit “Ne Zha” van 2019.

De film is het nieuwste werk van de steeds beter wordende lokale animatiestudio Light Chaser, en gebruikt opnieuw een videogame-achtige esthetiek om de constant hernomen fabel te vertellen die teruggaat tot de Tang-dynastie. Het verhaal vertelt het verhaal van twee slangen die superkrachten ontwikkelen na het bereiken van onsterfelijkheid en in staat worden om in vrouwen te veranderen. Ze ontmoeten verschillende beproevingen nadat een van hen gelukkig verliefd wordt op een sterveling, maar hem schokt wanneer haar slangenidentiteit plotseling wordt onthuld.

Op de tweede plaats deze week stond de patriottische pandemische film ‘Chinese Doctors’. Het bracht nog eens $ 17,5 miljoen op om zijn cume op $ 176 miljoen te brengen van wat Maoyan-projecten in totaal $ 211 miljoen zullen zijn – zeer waarschijnlijk de meest succesvolle van de nationalistische films die deze maand het 100-jarig jubileum van de Communistische Partij vieren.

Lokaal geanimeerd avontuur “Agent Backhom: Kings Bear” werd derde met een openingsweekend van $ 4,77 miljoen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: