Fauci: ‘Kwetsbare’ Amerikanen hebben derde vaccinatie nodig

De hoogste Amerikaanse functionaris voor infectieziekten heeft ook bij de burgers gepleit om zich te laten vaccineren, en zegt dat het land zich in een “onnodige hachelijke situatie” bevindt. Een aantal staten ziet een nieuwe golf van infecties.

De Amerikaanse topfunctionaris voor infectieziekten, Anthony Fauci, gaf zondag aan dat de meest “kwetsbare” personen “een van de eersten” zullen zijn die een derde dosis van het coronavirusvaccin zullen krijgen.

In een interview met de Amerikaanse omroep CNN zei Fauci: “Degenen die transplantatiepatiënten zijn, chemotherapie tegen kanker, auto-immuunziekten, die immunosuppressieve regimes ondergaan, dat zijn het soort individuen dat als er een derde booster komt, die zou kunnen waarschijnlijk gebeuren, zou een van de eersten zijn.”

Onder verwijzing naar recente studies die aantonen dat er mogelijk een afnemende immuniteit is bij gevaccineerde mensen, zei Fauci dat gezondheidsfunctionarissen gegevens beoordelen om te bepalen wanneer boosters nodig kunnen zijn.

In de Verenigde Staten nemen het aantal infecties opnieuw toe, aangezien het land tegen een muur oploopt tegen degenen die zich niet willen laten vaccineren en Fauci zei dat het dragen van maskers kan worden versterkt om de recente golf te helpen onderdrukken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: