Dagelijks met een angstgevoel uit bed stappen


“Wanneer is deze nachtmerrie voorbij? De situatie in het land geeft je slapeloze nachten”, zegt Jancarlo tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

“Ondanks dat je een goede baan hebt, kun je niet leven hoe je wilt of voelt om te leven. Er moet iets gedaan worden aan de prijzen. Ik ben eerlijk gezegd echt moe van het luisteren en kijken naar de beeldbuis. Die beloften en veranderingen hoor je iedere keer, maar die veranderingen zie je niet. Het heeft dan helemaal geen nut. Doe het werk eerst en daarna praat je erover”, aldus Jancarlo. “Ik kan echt niet meer met de prijzen in het algemeen.”

Een senioren burger zegt, dat hij het nog erger voelt, nu hij met pensioen is. “Van mijn AOV kan ik niet eens genieten. Zolang de prijzen zo blijven stijgen, gaat het leven moeilijk zijn”, zegt de burger.

“Niets is erger dan werkzaam geweest zijn bij de overheid en gedurende je pensioen goederen op krediet te moeten nemen bij de winkel om te overleven. Je hebt zoveel jaren je diensten en je zweet gegeven voor niets. Zelfs een uitstapje maken lijkt moeilijk met de benzineprijzen. Hoe kom ik verder en wat is het nut van het leven nu?”, vraagt de burger zich af.

Marlen, een alleenstaande moeder, stelt, dat zij dagelijks met een angstgevoel uit bed stapt. “Mijn werkgever ziet het niet meer zitten om zijn bedrijf te draaien. Dus je zit elke dag met een angst van dat je vandaag hoort dat je een andere baan moet zoeken. Hoe moet ik dat doen in deze moeilijke situatie? Je zit al met stress van de prijzen en nu zit je met angst dat je helemaal niet gaat kunnen eten. Ik hoop en bid dat er een verandering komt. De situatie maakt velen gek”, aldus Marlen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: