Burgers heel ontevreden over het betalen voor laboratoriumonderzoek

Recentelijk werd namens het directie van Health Control, MediLab en MyLab aangekondigd, dat men vanaf 19 juli normaal gebruik kan maken van hun diensten, na contante betaling. Hierbij werd aangegeven dat ze begrijpen dat het ongemak met zich meebrengt, maar dat ze desondanks op dit moment geen andere mogelijkheden hebben om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. 

Enkele burgers hebben hun ongenoegen hierover geuit. Een burger geeft aan, dat ze het zich niet kan permitteren om extra uit te geven, omdat ze met haar salaris niet eens kan uitkomen. Ze zegt, dat sinds men alles wil verhogen de salarissen ook verhoogd moeten worden.

Een andere burger stelt dat het een kwalijke zaak is. “Ook al zou ik m’n geld terug krijgen via het verzekeringsbedrijf, stel voor dat ik dringend voor een onderzoek moet, maar dat geld niet heb, dan zal ik gewoon niet weten wat me scheelt.” Weer een andere burger vraagt zich af wat er nu gebeurd in Suriname. “Alles wat luidt is geld, kan de minister van Volksgezondheid dat niet eens inzien?” De burger stelt, dat het land in een moeilijke tijd en situatie verkeert, waarbij het volk niet kan uitkomen. Ook stellen sommige burgers dat het hebben van een dokterskaart niet meer nodig is, omdat de burgers toch genoodzaakt zijn om voor alles te betalen.

De burgers zijn heel erg ontevreden over de situatie en hopen dat het gauw opgelost zal worden, omdat ze veelal geen licht meer aan het einde van de tunnel zien. De burgers zijn niet opgewassen tegen alle prijs- en kostenverhogingen.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: