Cassavefabriek heeft verklaring van bezwaar nodig voor sluiten van lening

De directie van Cassava Factory Suriname (Casafas NV) heeft bij een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi een verzoek gedeponeerd voor een non-obligation letter for finance request. Het bedrijf heeft een verklaring van geen bezwaar nodig om een lening van ruim US$ 3 miljoen los te krijgen bij de Islamic Development Bank.

Bij deze bijeenkomsten waren ook aanwezig First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Verder waren vertegenwoordigers van de verschillende ministeries en adviseurs van het staatshoofd aanwezig. 

Casafas NV wil binnen de Caricom ongeveer 13 procent marktaandeel bezitten en binnen Suriname 75 procent. Het bedrijf zal ongeveer 900 hectare aan cassaveknollen afnemen van boeren. Er is reeds een aanplant op plantage Loefbeek. De overheid gaat niet investeren in het bedrijf. Het gaat om een volledig particuliere onderneming.

Casafas NV zal zich erop toespitsen cassave te planten en verwerken tot cassavemeel. Dit als gedeeltelijke vervanging van tarwemeel. Casafas NV behoort net als De Molen en NV Vesu tot één bedrijvengroep, waarvan een delegatie op donderdag 22 juli een presentatie heeft gehouden voor president Santokhi. Directeur Julio Bhikharie stond aan het hoofd van deze delegatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: