Hondenresort MoFa’s 2 jaar

Het resort voor honden bestaat 2 jaar. MoFa’s Dog Resort blaast trots 2 kaarsjes uit en Monique Abdoelrazak-Yzer laat Dagblad Suriname weten, dat het allemaal als een droom begon, vanwege haar liefde voor honden.

In een omgebouwde Bruynzeelwoning uit 1968 begon MoFa’s met het accommoderen van honden waarvan de ‘baasjes’ op vakantie zijn. De gedachte hierachter is, dat het oneerlijk zou zijn dat de hondeneigenaren een gezellige tijd hebben terwijl de hond in een hok of aan de ketting is. “Ons motto is baasje op vakantie hondje ook op vakantie.”

Het gaat niet om permanente opvang. Klanten betalen voor de opvang. Het bedrijf streeft ernaar dat honden zich prettig voelen, honden belanden daarom bij MoFa’s niet aan de ketting, maar lopen vrij rond. Dit betekent wel dat elke hond op de eerste dag een sociale vaardigheidstraining krijgt. 

Groei

Het bedrijf heeft ondanks invloed van Covid-19 op het dagelijks leven toch een groei doorgemaakt. In het begin was dat moeilijk, bij de eerste golf sloot het resort de deuren voor 4 maanden. De tweede golf zorgde voor een sluiting van nog eens 8 weken. Zonder klanten was het moeilijk, daarna zorgde een bescheiden toestroom er weer voor dat de nutsvoorzieningen betaald konden worden. Helaas moest afscheid genomen worden van het personeel vanwege de hoogoplopende kosten vertelt  Abdoelrazak-Yzer. Zij dankt de vaste klanten voor de ondersteuning in de moeilijke tijd en het vertrouwen in het bedrijf. Het bedrijf heeft de lockdownperiode gebruikt om verder te verbouwen.

MoFa’s bestaat uit 2 woonhuizen en een woonhuis voor de grotere honden, die altijd gescheiden zijn van de kleinere honden. Op de honden is er 1×24 uur toezicht. Ondertussen is MoFa’s uitgebreid met een mobiele service. Honden die tijdens en buiten de lockdown met spoed naar een dierenarts moeten kunnen rekenen op de service van MoFa’s laat Abdoelrazak-Yzer tot slot weten. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: