Wereldwijde verspreiding van Covid-19 Delta-variant

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat de gevallen en sterfgevallen van het coronavirus wereldwijd stijgen na een periode van achteruitgang, aangespoord door de zeer besmettelijke Delta-variant.

De Delta-variant eist een grimmige tol van tientallen ontwikkelingslanden, waar de vaccinatie niveaus onvoldoende zijn om te voorkomen dat een golf van gevallen een golf van doden wordt, aldus de Financial Times.

Nu economieën in Europa en de VS die met succes het verband tussen infecties en sterfgevallen hebben verzwakt, weer opengaan, gaan armere landen met lage vaccinatiepercentages in sommige gevallen hun ergste fase van de pandemie in, aldus de FT.

Experts zeggen dat Indonesië een nieuw epicentrum voor de pandemie is geworden naarmate de uitbraken in Zuidoost-Azië verergeren. Ondertussen hebben sommige atleten positief getest op Covid-19 in het Olympisch Dorp van Tokio, met de Spelen die vrijdag worden geopend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: